Сайт працює в тестовому режимі
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

В Пасічнянській громаді відбувся фінальний етап вокального конкурсу «Голос гір-2024 та визначилися його переможці.

Вокальний конкурс «Голос гір», який вже четвертий рік, за підтримки сільського голови Андрія Гунди, проводить відділ культури Управління освіти, культури, молоді та спорту Пасічнянської сільської ради задля виявлення в громаді одарованих та талановитих жителів громади, в 2024 році проходив у два етапи. Конкурсанти були поділені на дві вікові категорії: молодша (віком «до 14 років») та доросла (віком «від 14 років»).

Перший етап конкурсу, в якому взяли участь 8 солістів та 2 вокальні дуети в обох вікових категоріях, відбувся в в Пнівському сільському 28 червня 2024 року, в День відзначення Конституції України. Всі конкурсанти за умовами конкурсу виконували одну пісню українською мовою під музичний супровід, або акапельно. За результатами оцінювання виступів конкурсантів в першому етапі, яке здійснювалося за десятибальною системою відповідно до умов конкурсу, професійне журі допустило до другого, фінального етапу, всіх учасників першого туру.

Фінальний етап пісенного конкурсу «Голос гір-2024», який відбувся в актовій залі Пнівського СБК 9 серпня 2024 року розпочався з хвилини мовчання за всіма загиблими Героями, борцями за Волю України, та за всіма загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації. Ведучий фінального етапу Богдан Михайлюк познайомив членів професійного журі, яке очолив начальник відділу культури Олексій Томин, з усіма фіналістами «Голосу гір -2024», а саме: в категорії «до 14 років» – Максимом Типусяком,

Єлизаветою Зеленчук,

Андріаною Герилюк,

Матвієм Юркевичем,

Юлією Паньків,

дуетом братів Богдана та Матвія Максимюків;

в категорії «від 14 років» – Вікторією Осташук,

вокальним дуетом у складі Дарини та Аліни Шпинти.

За умовами фінального туру кожен виконавець мав виконати два вокальні твори українською мовою, кожен з яких оцінювався окремо за десятибальною шкалою. В фінальному етапі всі конкурсанти взяли до свого репертуару українські народні пісні та пісні сучасних українських авторів, які були присвячені Україні, нашим мужнім захисниках та пам’яті всіх загиблих оборонців нашої держави. Також в фінальному етапі всім присутнім дарувала українські пісні переможниця «Голосу громади-2022» жителька селища Битків Марія Дмитрук.

По завершенні фінального етапу начальник відділу культури Олексій Томин подякував всім талановитим учасникам за участь у пісенному конкурсі, та в своєму виступі наголосив на тому, що всі конкурсанти для виступу на сцені підібрали гарні пісні.

Сільський голова Андрій Гунда, який є ініціатором проведення в громаді пісенного конкурсу, зокрема відмітив, що «Голос гір», який з кожним роком вдосноналюється, набув популярності не тільки в Пасічнянській громаді, а й за межами України, про нього дізналися журналісти з Голландії, які вирішили завітали на фінальний етап, щоб розповісти про пісенний конкурс, який вже вчетверте проходить в Пасічнянській громаді, жителям своєї країни.

За результатами оцінювання професійного журі ПЕРЕМОЖЦЯМИ пісенного конкурсу «Голос гір -2024» в віковій категорії «до 14 років» стали брати Богдан та Матвій Максимюки з селища Битків,

а в віковій категорії «від 14 років Вікторія Осташук з с. Зелена.

Переможці «Голосу гір-2024», вокальний дует братів Богдана та Матвія Максимюків та Вікторія Осташук нагороджені Сертифікатом на безкоштовний запис пісні в професійній студії «Indigo Music», грошовими Сертифікатами на суму три тисячі гривень за програмою Пасічнянської сільської ради «Обдарована громада» та пам’ятними статуетками «Переможець. Вокальний конкурс «Голос гір. 2024. На підтримку ЗСУ».

Всі фіналісти нагороджені статуетками «Фіналіст. Вокальний конкурс «Голос гір. 2024. На підтримку ЗСУ» та Сертифікатами на безкоштовний вхід до Парку історії Землі та Історії майбутнього в с. Старуня.