Сайт працює в тестовому режимі
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

В селі Пасічна мініфутбольним Турніром вшанували пам’ять про наших мужніх Воїнів Івана Пітчука та Типусяка Андрія – в минулому гравців юнацької збірної ФК «Бистриця»

29 серпня 2024 року, в День пам’яті Захисників України в с. Пасічна відбувся Турнір з міні футболу памʼяті загиблих Воїнів з Пасічнянської громади Івана Івановича ПІТЧУКА та Андрія Васильовича ТИПУСЯКА .

Спортивний захід, який відбувся з ініціативи гравців ФК «Бистриця», (адже полеглі Захисники в минулому були гравцями юнацької збірної цього футбольного клубу), розпочався з поминальної панахиди за всіма загиблими Героями, яку відслужив біля пам’ятних дощок з портретами Захисників розміщених на фасаді будівлі Пасічнянського ліцею, парох с. Пасічна отець Олексій Гуляк.

Участь у мініфутбольному Турнірі взяли 3 команди: збірна ФК «Бистриця» (Пасічна), команда з міні футболу с. Постоята та збірна адміністрації Пасічнянської сільської ради.

Спортивні змагання розпочались з хвилини мовчання за всіма загиблими Захисниками України. Опісля до всіх учасників Турніру та родин загиблих з вдячним словом про Івана Пітчука та Андрія Типусяка звернувся представник ФК «Бистриця» Богдан Михайлюк, який зокрема наголосив на тому, що Іван Пічтук та Андрій Тупусяк зробили вагомий внесок в розвиток пасічнянського футболу, обидва в свій час були капітанами юнацької збірної ФК «Бистриця» та були окрасою цього футбольного клубу.

Опісля відбулися три матчі, які проходили за коловою системою. Гравці всіх трьох команд старалися, щоб достойною грою вшанувати імена своїх мужніх односельчан. Право першого удару по м’ячу було надано братові загиблого Воїна Івана Пітчука – Назару Пітчуку.

За результатами Турніру перемогу отримала команда адміністрації Пасічнянської сільської ради, друге місце посіла команда с. Постоята, третє місце у команди ФК «Бистриця».

Переможця та призерів спортивних змагань пам’ятними відзнаками «За участь в Турнірі пам’яті загиблих воїнів Пітчука Івана та Типусяка Андрія» нагородили Пасічнянський сільський голова Андрій Гунда та представник ФК «Бистриця» Богдан Михайлюк. Також пам’ятні відзнаки та футбольні м’ячі отримали родичі загиблих Воїнів Пітчука Івана та Типусяка Андрія.

Мініфутбольний Турнір, який завершився проливним дощем, не лише підкреслив спортивний дух та талант місцевих футболістів, а й доказав, що попри тяжкі часи – війну в країні, громада здатна об’єднатися щоб гідно вшанувати пам’ять своїх захисників – справжніх героїв, які віддали своє життя заради нашої держави.