Сайт працює в тестовому режимі
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Тридцять третю річницю Незалежності наша держава відзначає у стані повномасштабної війни з російським окупантом, а жителі України проходять найтяжче випробування на нашу цілісність, єднання, любов до своєї Батьківщини. З перших дні війни з росією в ряди Збройних сил України та Територіальної Оборони, на захист свободи та незалежності нашої Батьківщини, стали мільйони патріотів України, серед яких наші земляки з Пасічнянської громади, які ціною власного життя захищають нашу країну виборюючи її незалежність та цілісність.

З Державного Гімну України, українського символу, який лунає в усіх куточках нашої країни та за її межами, розпочався урочистий захід в Пасічнянській громаді, який був приурочений 33-ій річниці Незалежності України. «Душу й тіло ми положим за нашу свободу» – слова які стали пророчими для всіх українців – піднесено співали в актовій залі Пасічнянського ліцею разом з хором «Тандем» Пасічнянської громади ветерани російсько – української війни, воїни Національної Гвардії України, волонтери, рідні, близькі та друзі наших захисників, керівники громади, переможці цьогорічного Національного мультитесту – випускники закладів освіти Пасічнянської ТГ, та жителі громади. які завітали на свято.

Пам’ять Героїв, котрі віддали своє життя за Волю та Незалежність України, а також пам’ять всіх загиблих в російсько-українській війні всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Відтак для проведення спільної молитви та благословення ведучий урочистого заходу, начальник відділу культури Олексій Томин, запросив пароха с. Пасічна отця Олексія Гуляка. «Потом, кров’ю, болем і стражданнями зрошена наша земля, болем огорнуті сім’ї і родини, але ми нині не маємо жодного моменту повернутися назад. Ми мусимо йти до кінця, щоби вибороти ту Незалежність, яку хотіли б мати, та яку хотіли б передати своїм дітям, наступним поколінням – Сильну, Незалежну, Красиву, Вільну Україну!» – мовив святий отець у зверненні до присутніх, та закликав всіх приклонити свої голови до родин тих, хто втратив на війні своїх рідних та блиьких, та молитовно єднатися до Господа Бога в благанні, щоби Господь благословив наших воїнів, чиє позиція, чия місія по захисту рідної держави гідна поваги і щирої молитви.

Кожного дня ми платимо велику ціну за волю українського народу, В Пасічнянській громаді не залишилося жодної родини, чий батько, син, сусід не перебував чи не перебуває в ЗСУ. На сьогодні Пасічнянська громада зустріла на щиті 42 Захисника, 42 ГЕРОЯ, які мужньо захищали нашу країну. Сільський голова Андрій Гунда в привітальному слові теплим словом згадав Воїнів – Захисників з Пасічнянської громади, які з перших днів війни і по теперішній час захищають нашу землю від ворога, подякував їм за те що стоять на варті справедливості і захисту свого, рідного краю.

За зразкове виконання службових обов’язків, проявлену звитягу, мужність та героїзм, вірність військовій присязі, оборону територіальної цілісності і незалежності України, та з нагоди відзначення Незалежності України очільник громади Андрій Гунда вручив Грамоти Пасічнянської сільської ради ветеранам російсько – української війни з Пасічнянської громади та бійцям Національної Гвардії України, військовослужбовцям з охорони та оборони важливих державних об’єктів.

За активну громадську позицію, всебічну підтримку, надання матеріальної та фінансової допомоги Збройним Силам України Андрій Гунда нагородив Грамотами Пасічнянської сільської ради відомих волонтерів громади Григорія Матійчика та Василя Сіщука.

За високий результат цьогорічного Національного мультитесту (НМТ-2024) Грошовими Сертифікатами, в рамках галузевої програми Пасічнянської сільської ради «Обдарована громада» та цінним подарунком «Мудра сова» нагороджені випускники – одинадцятикласники та одинадцятикласниці, жителі Пасічнянської громади:

БОЙЧУК АЛІНА СТЕПАНІВНА – за високий результат НМТ-2024 з української мови, математики та історії України;

ДЕМ’ЯНЧУК ОЛЕКСІЙ ТАРАСОВИЧ – за високий результат НМТ-2024 з математики та історії України;

ІВАНКІВ ЯНА БОГДАНІВНА – за високий результат НМТ-2024 з історії України;

ІВАНЮК АНДРІАНА ВІТАЛІЄВНА – за високий результат НМТ-2024 з української мови та історії України;

КРИК АНДРІАНА АНДРІЇВНА – за високий результат НМТ-2024 з української мови та історії України;

ЛЕСЮК ВЛАДИСЛАВ ПЕТРОВИЧ – за високий результат НМТ-2024 з математики;

МЕЛЬНИК РОСТИСЛАВ ДМИТРОВИЧ – за високий результат НМТ-2024 з української мови, математики та історії України;

ОБРУБ’ЯК ТАРАС ІВАНОВИЧ – за високий результат НМТ-2024 з української мови;

ХОПТА ТЕТЯНА ВАСИЛІВНА – за високий результат НМТ-2024 з української мови та історії України.

Під час урочистого заходу зі сцени лунало виконання патріотичних пісень від творчих колективів та солістів – вокалістів закладів культури Пасічнянської громади: хору «Тандем» (керівник – Ірина Глущук), фіналістки вокального конкурсу «Голос гір -2024» Юлії Паньків, жіночого вокального ансамблю «Горлиця» Пнівського сільського будинку культури (керівник Ірина Гордійчук,) чоловічого вокального колективу «GRAND VOICE» (керівник – Ірина Глущук). Авторського вірша «Молитва за воїнів», який присвячений нашим мужнім Захисникам і захисницям, подарувала всім присутнім юна учасниця аматорського мистецтва Андріана Герилюк.

Урочистий захід присвячений Дню Незалежності України в Пасічнянській громаді пройшов у хвилюючій, зворушливій атмосфері. Кожен присутній подумки послав щиру молитву за мир і спокій, за Перемогу України в цій важкій війні, за життя і щастя кожного українця.