Сайт працює в тестовому режимі
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

26 жовтня храмове свято відзначили на парафії «Святого Великомученика Димитрія» села Зелена.

Вже 228 років поспіль Церква «Святого Великомученика Димитрія» села Зелена, яка є найстаршою святинею в Пнівському деканаті Коломийської Єпархії УГКЦ, збирає численних вірних та священнослужителів на храмове свято Святого Великомученика Димитрія Мироточивого.

26 жовтня 2024 року, в сонячний осінній день, в затишному храмі «Святого Великомученика Димитрія» села Зелена було, як завжди, велелюдно, так як розділити молитовну радість престольного свята разом з парафіянами Церкви прийшли жителі навколишніх сіл.

Під час Божественної Святої Літургії, яку очолив декан Пнівського деканату Коломийської Єпархії УГКЦ. отець – мітрат Богдан Михайлина, віряни та священнослужителі молились за наших воїнів-захисників, а також за мир та перемогу Україні.

Особливо підкреслював атмосферу престольного свята, його урочистість, злагоджений спів молодіжного хору «Еліус» Церкви «Святих апостолів Петра і Павла» села Пасічна, який завітав на храмове свято на запрошення настоятеля отця Володимира Андрусяка.

Під час Святої Літургії з повчальною проповіддю, про життя Святого Великомученика Димитрія Мироточивого, перед вірянами виступив отець –декан Богдан Михайлина, який акцентував особливу увагу на сповідництві віри на прикладі Святого Великомученика Димитрія, та наголосив вірянам, що Великомученик Димитрій, якого батьки виховали у побожності, є для християн прикладом віри, нашої духовної жертовності. Отець –декан привітав всіх присутніх на Службі Божій, а також наших воїнів – захисників, яких багато з парохії «Святого Великомученика Димитрія», молодіжний хор «Еліус» з Пасічної, з храмовим святом, побажав всім Божого благословення, мирного неба та многих і благих літ.

Від імені всіх парафіян настоятель Церкви «Святого Великомученика Димитрія» отець Володимир Андрусяк склав щиру подяку за Святу Літургію, за уділення Святих Тайн Сповіді і Євхаристії отцю-декану Богдану Михайлині та всім священникам які співслужили Святкову Службу Божу, а отець Михайло Мільчаківський від всього духовенства подякував настоятелю храму о. Володимиру за запрошення на спільну молитву з нагоди храмового свята, за добрі поради та всебічну підтримку.

Також отець Володимир Андрусяк освятив Святе Євангеліє, яке з нагоди престольного празника Церкві «Святого Великомученика Димитрія» поофірував давній парафіянин храму, а тепер житель міста Івано-Франківськ Богдан Юрович Іванків.

Після Урочистої Служби Божої, з нагоди величного релігійного свята святі отці здійснили Чин освячення води, та окропили вірян освяченою водою.