Сайт працює в тестовому режимі
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

В рамках проекту «Об’єднані спадщиною: збереження історичного спадку фортеці Пнів в Україні та фортеці Ардуд в Румунії» відбулась перша майстерня

9 вересня в Надвірнянській міській бібліотеці для юнацтва відбулась перша майстерня в рамках проекту «Об’єднані спадщиною: збереження історичного спадку фортеці Пнів в Україні та фортеці Ардуд в Румунії з метою розвитку туризму».

В зустрічі взяли участь представники громадської організації «Туристична асоціація Івано-Франківщини»; від Пасічнянської сільської ради територіальної громади Пасічнянський сільський голова Андрій Гунда та заступник сільського голови Тарас Юрчило; делегація муніципалітету міста Ардуд, Торгово-промислової палати повіту Сату-Мари (Румунія), яку очолив мер міста Ардуд Дума Овідіо.

Від імені громадської організації «Туристична асоціація Івано-Франківщини» всіх присутніх з першою майстернею, яка в рамках міжнародного українсько-румунського проекту «Об’єднані спадщиною…» проводиться на українській землі, зокрема на Надвірнянщині, привітав директор Надвірнянського туристично-інформаційного центру, модератор зустрічі, Володимир Гринішак.

З вітальним словом виступили та про свої бачення реалізації цього міжнародного туристичного проекту розповіли: від Надвірнянської територіальної громади заступник Надвірнянського міського голови Ігор Писклинець;

від Пасічнянської територіальної громади, Пасічнянський сільський голова Андрій Гунда;

від румунських партнерів мер міста Ардуд в Румунії Дума Овідіо.

Опісля Володимир Гринішак окреслив всім учасникам творчої майстерні основну мету та цілі проекту.

Мета проекту «Об’єднані спадщиною…» – збільшення економічних та соціальних можливостей місцевих громад( Пасічнянської, Надвірнянської та м. Ардуд) шляхом використання туристичного потенціалу транскордонної культурної спадщини фортеці, цим самим забезпечивши її збереження та стале використання.

Володимир Гринішак також охарактеризував цілі проекту «Об’єднані спадщиною…», та розповів про те що буде зроблено в рамках цього туристичного проекту.