Сайт працює в тестовому режимі
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

У Пасічнянській громаді стартував IІ етап змагань проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

Спортивний проєкт, метою якого є формування ефективної моделі розвитку фізичної культури і спорту у закладах загальної середньої освіти, сталих традицій та мотивацій учнівської молоді щодо фізичного виховання як важливого чинника забезпечення здорового способу життя та європейських стандартів і підходів до організації дозвілля, проходить за ініціативи Президента України Володимира Зеленського під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО», та реалізується Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти та науки України, Івано-Франківською обласною державною військовою адміністрацією.

Другий, територіальний, етап проєкту в Пасічнянській громаді стартував зі змагань з футзалу, у яких взяло участь 7 навчальних закладів Пасічнянської громади, а саме:

команда «Рисі» (Пнівський ліцей), команда «Pas#Stars» (Пасічнянський ліцей), команда «БЕМС» (Битківський ліцей), команда «Беркут» (Зеленський ліцей), команда «Білі зіроньки» (Білозоринська гімназія), команда «Вітер» (Максимецька гімназія), команда «Ватра» (Черниківська гімназія).

Розпочався спортивний захід, який проходив на базі Пнівського ліцею, з шикування команд та спільного виконання Державного Гімну України.

Організатори та учасники змагань вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять всіх тих, хто віддав своє життя, захищаючи та боронячи територіальну цілісність України через повномасштабне вторгнення російських військ на територію нашої держави. Ведучий спортивного заходу, начальник відділу культури Олексій Томин під час представлення організаторів та гостей спортивного заходу, команд-учасників та суддів спортивних змагань, зокрема відмітив, що «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» дозволять показати, що зі звичайної шкільної команди можна виховати команду майстрів, які будуть підкорювати світові та олімпійські п’єдестали.

Всіх учасників та організаторів змагань з футзалу привітала начальник Управління освіти, молоді та спорту Пасічнянської сільської ради Надія Тимчук. Очільник освіти громади побажала всім командам гідно представити свій навчальний заклад під час другого еетапу змагань та подякувала батькам та вчителям за те, що ті з самого дитинства прививають дітям любов до спорту, адже спорт відіграє важливу роль у житті кожної людини. До вітального слова долучився і староста Пнівського старостинського округу Василь Гладиш.

За результатами жеребкування команди були поділені на дві групи. Судді змагань з футзалу – спортінструктори Богдан Михайлюк та Андрій Гордійчук.

В груповому етапі відбулося дев’ять двотаймових матчів, та два матчі (матч за третє місце, та фінальний матч) підсумкового етапу, під час яких юні спортсмени продемонстрували високий рівень спортивної майстерності та велику витривалість та велику жагу до перемоги.

За результатами напруженої боротьби місця розподілились наступним чином:

І місце – команда «РИСІ» Пнівського ліцею;

ІІ місце – команда «БЕМС» Битківського ліцею;

ІІІ місце – команда« «ВАТРА» Черниківської гімназії.

Також визначили переможців і в індивідуальних номінаціях.

Кращим воротарем змагань з футзалу став Владислав САВУЛЯК;

Кращим захисником – Андрій МЕЛЬНИК;

Кращим нападником – Юрій ЛОПАТЧУК,

Кращим бомбардиром – Степан ЗЕЛЕНЧУК;

Кращим гравцем – Олександр КРОШКОВ.

Команди – учасники змагань нагороджені Дипломами Пасічнянської сільської ради «За участь в територіальному етапі «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» з футзалу, а фіналісти турніру – Кубками та Медалями, а також Дипломами за зайняті ПЕРШЕ, ДРУГЕ а ТРЕТЄ місце в територіальному етапі «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» з футзалу. Переможці, якими стала команда «РИСІ» Пнівського ліцею, представлятимуть громаду на ІІІ, районному етапі змагань.

Пасічнянський сільський голова Андрій Гунда, який взяв участь в церемонії нагородження, побажав переможцям територіального етапу змагань з футзалу, команді «РИСІ» з Пнівського ліцею гідно представити Пасічнянську громаду на наступному районному етапі та повернутися зі змагань вищого рівня з перемогою.

Організатори Другого, територіального етапу змагань проекту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», Управління освіти, культури, молоді та спорту Пасічнянської сільської ради, щиро вдячні всім учасникам, які взяли участь у змаганнях, вчителям фізичної культури, суддям, вболівальникам та всім, хто долучився до підготовки та організації цих змагань.

Ці змагання ще раз доводять, що український дух незламний, і попри всі біди, які випали на долю України, ми будемо розвиватися, формуватися як сильна і здорова нація, а також виборювати перемогу не лише на полі бою, а й на спортивних аренах.