Сайт працює в тестовому режимі
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

5 червня пролунав останній дзвінок для учнів Пасічнянського ліцею

Свято закінчення навчального року  в Пасічнянському ліцеї пройшло на шкільному подвір’ї в нетрадиційному форматі, адже на лінійці були присутні тільки учні перших класів та одинадцятикласники, для яких цьогоріч  шкільний дзвоник прозвучав  востаннє.

Вже колишні «першачки», одіті в святкові вишиванки, з повітряними кульками в руках, вишикувались на шкільному подвір’ї в очікуванні свята. І ось настає та хвилююча мить, коли красиві, юні і щасливі одинадцятикласники виходять з приміщення навчального закладу через  коридор з вишитих рушників, з якими стоять їхні батьки. А крокує разом з ними їхній наставник-класний керівник Ольга Садрук.

 Директор Пасічнянського ліцею Роман Садрук оголошує Урочисту лінійку з нагоди Останнього дзвоника відкритою і надає право підняти Державний Прапор України учням 11 класу Андрію Гаврильчуку, Ірині Гуш, Віталію Берчаку та Діані Клим’юк.

Після вшанування хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників територіальної цілісності України слово для привітання взяв директор ліцею Роман Садрук.

Керівник навчального закладу в першу чергу привітав з закінченням навчального року першокласників, що стали на довгу шкільну стежину, яка буде вести їх у чудову країну знань, а для цьогорічних випускників наголосив, що для них останній шкільний дзвоник є початком дороги у нове доросле життя, в якому їм щодня доведеться робити самостійний вибір та відповідати за свої вчинки. Також Роман Садрук привітав з закінченням навчального року вчителів та батьків випускників Пасічнянського ліцею, які  разом зі своїми учнями та дітьми пройшли такий довгий та непростий шлях та побажав всім віри і впевненості в завтрашньому дні, міцного здоров’я, успіхів і злагоди в родинах.

Парох с. Пасічна, о. Олег Гуляк, вітаючи випускників побажав їм, щоб всещедрий Господь подав всім сили у доброму виборі та мир і спокій у їхньому житті, а Пречиста Діва Марія завжди брала всіх під свою материнську опіку, а батькам побажав бути опорою для своїх дітей та благословив всіх присутніх.

 Всіх учнів Пасічнянського ліцею, вчителів та батьків з закінченням навчального року привітав Пасічнянський сільський голова Андрій Гунда. Очільник Пасічнянської територіальної громади наголосив на тому, що починаючи з 2021 року, в громаді кожний випускник, що є жителем нашої громади, який в цьому році здасть ЗНО на 190 і вище балів, отримає премію по 5000 гривень за кожен успішно зданий предмет. Крім того призери  обласних, всеукраїнських олімпіад будуть отримувати фінансовий стимул –щомісячні стипендії в розмірі 500 гривень за умови їх навчання на стаціонарі в вищих навчальних закладах. Також іменними  щомісячними стипендіями, починаючи з цього року, будуть відзначати кращих спортсменів, жителів громади, що навчаються на стаціонарі та  є призерами  Чемпіонатів України, Європи та світу з різних видів спорту.

Своїх, уже колишніх, учнів-випускників теплим та щирим словом згадала їхній класний керівник 11 класу Ольга Садрук, а від імені батьків, всіх одинадцятикласників з святом Останнього дзвоника вітала Іванна Гуш.

Іванна Гуш подякувала керівництву, вчителям навчального закладу за їхню самовіддану працю, невтомний творчий пошук, турботу, за знання, які вони віддавали їхнім дітям-учням Пасічнянського ліцею та поблагословила хлібом-сіллю всіх випускників.

 Слова подяки вчителям та батькам цього дня лунали з уст як першокласників так і одинадцятикласників, а учні ліцею дарували всі присутнім пісні у своєму виконанні.

На згадку про останній дзвоник першокласники та випускники обмінялися подарунками, а одинадцятикласники вручили вчителям букети квітів та запрошення на випускний вечір.

Одинадцятикласники станцювали на шкільному подвір’ї прощальний шкільний  вальс, випустили в небо голубів.

І ось хвилююча мить… Звучить останній дзвінок, який востаннє нагадав випускникам про їхнє безтурботне дитинство, адже попереду незвіданий шлях дорослого і серйозного світу.

…Ранкове урочисте зібрання закінчилося фотографуванням – з одинадцятикласниками, учителями, батьками.

Адже завтра із ліцеїстів виростуть студенти кращих вишів України і лише світлини та добрі спомини нагадуватимуть про щасливий і, водночас, сумний день – свято останнього дзвоника в Пасічнянському ліцеї.