Сайт працює в тестовому режимі
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

У селищі Битків парафіяни церкви «Успіння Пресвятої Богородиці» відзначили храмове свято

28 серпня 2021 року, в день одного з дванадцяти найбільших християнських свят, Успіння Пресвятої Богородиці, у церкві УГКЦ смт. Битків «Успіння Пресвятої Богородиці» відзначили храмове свято.

З цієї нагоди відбулася Урочиста Свята літургія, яку очолив настоятель церкви «Успіння Пресвятої Богородиці» селища Битків о. Володимир Чорнокий. Йому співслужили запрошені священнослужителі Ланчинського, Пнівського, Надвірнянського деканатів Коломийської єпархії УГКЦ.

Зі словами проповіді та розважанням над празником Успіння Пресвятої Богородиці довірян звернувся протопресвітер Ланчинського протопросверіату Коломийської єпархії УГКЦ о. Василь Ткачук, який привітав всіх присутніх з великим релігійним святом Успіння Пресвятої Богородиці.

Парох церкви «Святого Миколая Чудотворця» с. Стримба, о. Василь Іроденко від імені священнослужителів, які співслужили Урочисту Святу Літургію, та всіх парафіян привітав отця-пароха Володимира та отця-сотрудника Петра та їхні родини з храмових святом, побажав їм божого благословення, щастя, здоров’я та плідної праці в Христовому винограднику.

Настоятель церкви «Успіння Пресвятої Богородиці» смт. Битків о. Володимир Чорноокий подякував священнослужителям,які взяли участь в Урочистій Святій Літургії, за їхнє старання та службу во їм’я Боже та побажав їм, їхнім родинам та парафіям Божої помочі, божого благословення та многих літ. Також о. Володимир висловив вдячність, всім парафіянам з Биткова, навколишніх сіл та сусідніх районів, які прибули на храмове свято, подякував братству та сестринству церкви «Успіння Пресвятої Богородиці», дітям та активній молоді, жертводавцям та доброчинцям та привітав всіх з одним з дванадцяти найбільших християнських свят- Успінням Пресвятої Богородиці.

Після закінчення Літургії священнослужителі, церковний хор та всі присутні, спільно заспівали «Многая літа». А насамкінець, о. Володимир Чорноокий разом з запрошеними священиками, на площі перед храмом «Успіння Пресвятої Богородиці», здійснили Чин водосвяття та окропили вірних свяченою водою.+28